investeren in land en plant

Om gegronde redenen

Select Plant

Als aspergeteler wil je dat de keuzes die jij maakt het verschil maken, rendement opleveren. Vandaag én morgen. Een van de belangrijkste keuzes die je maakt is de keuze voor land en plant. De gevolgen van die keuze ervaar je acht tot tien jaar lang en hebben grote invloed op jouw succes. Maak die keuze dus gegrond. Dat doe je door te kiezen voor Naktuinbouw Select Plant.

Select Plant is hét kwaliteit-plus-systeem: een norm hoger dan de verplichte Europese basisnorm. Zeven gerenommeerde, Nederlandse, kwekers kweken aspergeplanten volgens Select Plant met een scherp oog voor land en plant. Het risico op fusarium en uitval is aantoonbaar kleiner, de kansen op betere asperges en meer opbrengst is daarmee groter.

7 gegronde redenen

3 fusariummonsters per hectare à 60 steken per monster

Enkel zaaien
op percelen met
pH-waarden 5,4-7,0

Strikte fusariumcontrole
op zaad op
1 procentsnorm

Minimaal 7 jaar
geen teelt op voormalig aspergeplantenperceel

100% traceerbaarheid van zaad tot teler

Naktuinbouw controles zaden, plantenperceel, sorteerloods

Maandelijkse winterkeuring plantpercelen

Gegrond op onderzoek

Een aspergeplant die zich Select Plant noemt, mag dat doen omdat de kweker aantoonbaar gegrond te werk gaat. Intensief monsteronderzoek, strikte controles en 100 % traceerbaarheid maken aannemelijk dat een Select Plant écht bovengemiddeld risico’s uitsluit en kansen vergroot. Een gezonde start van je teelt die geborgd wordt doordat Naktuinbouw toeziet op de naleving van de eisen. Er gaat geen Select Plant de deur uit als er geen grondig onderzoek naar is gedaan.

Gegrond op rendement

Investeren in land en plant doe je als je weet dat die investering loont. De kansen daarop vergroot je aanzienlijk door te kiezen voor Select Plant aspergeplanten. In een land waar de lat toch al hoog ligt op het gebied van kwaliteit leggen zeven kwekers van aspergeplanten de lat met Select Plant nóg hoger. Omdat ze overtuigd zijn van de winst voor land en plant, teler en consument.

Een overtuiging die breed wordt gedeeld
• 50%-60% van het Europese asperge-areaal is inmiddels aangelegd met Select Plant aspergeplanten
• Ruim 300 Europese aspergetelers telen asperges met Select Plant aspergeplanten
• In 2021 is er weer 1.200 hectare productie- veld aangeplant met Select Plant aspergeplanten (Bron: kwekers Select Plant aspergeplanten)

Honderden telers die duizenden hectares asperges de start geven die dit mooie gewas verdient. Een overtuiging gedreven door het streven naar minder uitval, een hogere productie en betere kwaliteit. En juist dat streven zet Select Plant met gegronde redenen kracht bij.   

Gegrond op samenwerking

Zeven Nederlandse kwekers van aspergeplanten zijn ervan overtuigd dat de gezondheid van land en plant het individuele belang overstijgt. Het is meer dan nodig om een gezonde basis voor de teelt te leggen en dus doen deze partijen meer dan nodig.

Zij voelen gegronde redenen om de lat hoger te leggen dan verplicht, hoger dan de Europese basisnorm. Die overtuiging is zó sterk dat partijen die elkaar op het eerste oog beconcurreren, bereid zijn om samen te werken. Om al achttien jaar te investeren in onderzoek en controle, in continue ontwikkeling van kwaliteit.

Dat alles onder het onafhankelijk toeziende oog van Naktuinbouw. Volledig autonoom bepalen zij de keur- en controlemomenten. Zij zien erop toe dat aspergeplanten binnen het Kwaliteit-plus-systeem Select Plant terecht zo genoemd worden.

Zo zorgt een select gezelschap voor een aantoonbaar uitzonderlijke kwaliteit aspergeplanten.

0

-

0

%

van het Europese asperge-areaal is inmiddels aangelegd met Select Plant aspergeplanten

0

Europese aspergetelers telen asperges met Select Plant aspergeplanten

0

hectare aanplant in 2021

Video: Select Plant Asparagus Crowns

Wij kweken Select Plant om gegronde redenen:

Beeren Plantproducts BV
+31 (0)475 49 26 58

Goertz Plantproducts BV
+31 (0)475 54 31 28

Neessen Aardbeiplanten & aspergeplanten
+31 (0)77 307 10 11

Thwan van Gennip BV
+31 (0)6 22 33 42 10

Rapo Quality plants
+ 31 (0)165 542 942

Van den Elzen Plants
+31 (0)413 - 216 200